Les Mills BODYCOMBAT: calorieën kicken in een groepsles

De Body Combat groepsles van Les Mills is een combinatie van vechtsport, krachttraining en cardiotraining in groepsverband. De lessen BodyCombat zijn gebaseerd op Oosterse Vechtsporten zoals taekwondo, karate en thai boksen maar er zitten ook elementen in van het reguliere boksen en zelfs tai chi.

De groepsles duurt 55 minuten en wordt ondersteund door opzwepende muziek en een instructeur is er voor de begeleiding en motivatie. De les kenmerkt zich verder door niet alleen explosieve bewegingen uit te voeren, maar ook ontspannende oefeningen komen aan bod.

Wat is BODYCOMBAT?

Een veel gemaakte vergelijking tussen Body Combat is Tae Bo. De oorsprong van Body Combat bevind zich in het Verre Oosten. Veel elementen uit karate, kung fu, taekwando, kickboksen, muay thai en tai chi komen voor in de 55 minuten durende les. De lessen worden dus gezegd ondersteund door 10 muziektracks om de motivatie en spirit te vergroten. Zoals bij alle andere lessen van Les Mills wordt ook bij de Body Combat lessen elk kwartaal een nieuwe choreografie gegeven. Op die manier blijft de variatie in de trainingen. Tijdens de lessen kun je verwachten dat je in een hoog tempo veel zult stompen, schoppen, springen en natuurlijk zweten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de les je hele lichaam traint qua spierkracht maar ook qua conditie. Tot slot is de drempel erg laag. Iedereen kan meedoen, zolang je maar een goede basis conditie hebt. Omdat de oefeningen niet erg complex en moeilijk zijn is er ook niet veel lenigheid of ritme gevoel nodig.

Body Combat voordelen

  • Train alle spiergroepen in je lichaam
  • Conditie verbetering door hoge intensiteit training
  • Verbrand tijdens een les 600 kcal
  • Verbeter je lenigheid
  • Train je buikspieren en core

Afvallen met BodyCombat

Er is door Les Mills onderzoek gedaan naar het aantal calorieën dat men verbruikt tijdens de lessen van hun. Uit dit onderzoek blijkt dat je tijdens BODYCOMBAT aardig wat calorieën verbrandt, voor vrouwen ruim 400 en mannen zelfs gemiddeld ruim 600. Dit maakt afvallen met BODYCOMBAT erg leuk!

Donderdag

Van 19.00 tot 20.00 uur

 

Reserveren